Terug naar overzicht
06 april 2021

Jouw huis laten verkopen door een immo? Dit mag je verwachten van Immo Margriet!

Een woning verkopen is geen alledaagse to-do. Gelukkig is dat voor immomakelaars wel het geval. Ontdek wat je mag verwachten bij de verkoop door een immo!

Verkopen
Bericht delen:
Jouw huis laten verkopen door een immo? Dit mag je verwachten van Immo Margriet!

Ga je verhuizen en wil je je huidige woning op de vastgoedmarkt plaatsen? Dan neem je best een ervaren immomakelaar onder de arm. Jij verkoopt niet elke dag een woning, een vastgoedmakelaar doet dat wel. Natuurlijk gaat onze job een heel stuk verder dan enkel de verkoop van je woning. Klanten van een immomakelaar mogen heel wat extra’s verwachten.

We vertellen je er graag meer over.

Een correcte prijs

De prijs van je woning is een van de eerste en handige elementen in het volledige verkoopproces. Zelf gokken naar de prijs is dan ook geen goed idee. Dit scenario kan 2 kanten op:

– Je verkoopt je woning te goedkoop en niet het volledige potentieel.
– Je biedt je woning te duur aan, zodat je je woning niet kunt bezoeken.

Ieder huis is uniek. Een immomakelaar kent de regio en kan tijdens een schatting de prijs nauwgezet bepalen. Daarbij is hij of zij rekening met de gebruikte elementen, oppervlakte, locatie, afwerking,… kortom: een hele waslijst van verschillende zaken die de prijs van jouw woning bepalen.

Daarom bieden wij onze klanten een gratis schatting van hun woning aan.

Extra zichtbaarheid

Immomakelaars kennen het reilen en zeilen van de immomarkt. We weten waar kopers zoeken en beschikken over een handvol kanalen om jouw woning te laten opvallen. We geven jouw pand extra zichtbaarheid via onder andere de kanalen volgende:

– Een goed zichtbaar verkoopbord aan je woning
– Onze website
– Immoscoop, Immoweb, Immoview,…
– Onze sociale media
– Ons eigen netwerk

En natuurlijk hebben we ook een uitgebreide database. Daarin staan ​​verschillende kandidaten-kopers met hun voorkeuren. Zo brengen we jouw pand gegarandeerd tot bij de juiste personen!

Rondleidingen met kleine details

De woning klaarmaken voor verkoop, de beste elementen uitlichten, de aandacht schenken aan kleine details,… Immomakelaars doen het allemaal voor jou! Wij zijn immers rasechte en doorwinterde verkopers. We leren een woning kennen, gaan op zoek naar wat kopers aantrekken en geven jouw pand nog een extra “touch”.

Jij hoeft dus geen tijd vrij te maken voor rondleidingen. Immomakelaars spenderen met veel plezier hun weekends en avonden aan het geven van een aangename ervaring voor mogelijke kopers.

Geen juridisch gedoe, weinig administratie

Er komt heel wat papierwerk kijken bij de verkoop van een woning. Je moet de enige attesten verzamelen, mensen, plannen plannen,… Een to-do-lijst waarbij je wel wat administratieve hulp kan gebruiken. Van een virtuele taak die je kan laten overnemen door een immomakelaar! Wij weten immers als geen hoe we deze tijdrovende activiteiten snel op de juiste manier moeten afhandelen.

Daarnaast moet elke vastgoedmakelaar een juridische opleiding volgen. We moeten de Belgische wetgeving omtrent vastgoed kennen én naleven. Zo ben jij er zeker van dat je je woning volledig volgens de regels zal verkopen.

Samenwerken met een immomakelaar?

Neem contact op met Immo Margriet!

De sleutel tot een succesvolle verkoop begint met een professionele schatting!

Andere blogartikels

Alle artikels