Terug naar overzicht
09 december 2022

Is de winter wel het perfecte seizoen om je huis te koop te zetten?

Om op deze vraag een antwoord te vinden is het erg nuttig uit je eigen positie te treden en je als verkoper te proberen verplaatsen in de “psyché” van potentiële kopers.

Verkopen
Bericht delen:
Is de winter wel het perfecte seizoen om je huis te koop te zetten?

Als verkoper ben je geneigd te denken dat je je woning best te koop zet in de lente, wanneer de dagen opnieuw langer worden, het weer aangenamer is en iedereen opnieuw energie krijgt om er in te vliegen. Niets is echter minder waar. De winter is het seizoen bij uitstek waarin mensen nieuwe ideeën krijgen en andere toekomstplannen smeden. Samen met de “langere” vakantieperiodes in de zomer is de donkerste tijd van het jaar een typische “mensen-maken-plannen-periode”.

Immers, net tijdens de gure wintermaanden wanneer iedereen veel meer tijd binnen in huis besteedt wordt er over de eigen woning nagedacht. De periode tussen november en februari willen we knus en gezellig thuis kunnen doorbrengen. Het is de tijd van het jaar waarin je eigen huis je als het ware met de feiten op de neus drukt. M.a.w., mensen staan veel meer stil bij de vraag of hun eigen stek nog wel die plaats is waarin ze hun leven willen doorbrengen.

Bedenkingen als “Is mijn huis groot genoeg of net te groot?”, “Ben ik voorzien van alle comfort dat ik verwacht van mijn eigen woning?”, “Kunnen wij die verbouwing waarvan we al erg lang dromen in dit huis nog waarmaken?”, “Voldoet mijn huis nog aan de huidige energienormen?”, “Wil ik in de toekomende lente en zomer toch meer kunnen genieten van een eigen tuin of een groter terras?” of simpelweg “Wonen wij hier nog graag?” steken de kop op.
Er is meer tijd, zin en ruimte in de koudere wintermaanden om van achter je computerscherm uit te kijken naar het aanbod en om na te gaan of er toch misschien woningen zijn die meer aan je fantasieën en wensen beantwoorden.

koppelDaarom is de winter het geknipte moment om je huis als verkoper in de “picture” te zetten en dus te koop aan te bieden. Het is de belangrijkste periode waarin mensen op alle mogelijke vastgoedsites uitkijken naar een nieuwe thuis. Aan de hand van foto’s of interieurvideo’s kan de huiselijke en aangename sfeer van je woning net dan best uitgespeeld worden. Fleurige foto’s van je tuin of balkon in de zomer zijn aangename beelden om je huis of appartement aan te bieden, maar vooral in de winter vertellen de interieurbeelden hoe gezellig en aangenaam een huis moet zijn. Het is tenslotte de belangrijkste plek op aarde voor elk van ons.

Het juiste moment of de juiste tijd van het jaar om je woning te koop aan te bieden hangt van meerdere factoren af. Het type woning of appartement en zijn omgeving, de staat waarin het zich bevindt, de juiste vraagprijs, het zijn elk op hun beurt bepalende parameters om een verkoop al dan niet tot een goed einde te leiden. Evenzeer kan het belangrijk zijn niet te wachten tot in de lente om de verkoop op te starten.

Daarom helpen we je bij Immo Margriet graag met raad en daad om uw woning op de vastgoedmarkt aan te bieden in de meest optimale omstandigheden. Neem vrijblijvend contact op en aarzel niet een afspraak te maken bij u thuis of bij ons op kantoor om de verkoop van uw eigendom te bekijken.

De sleutel tot een succesvolle verkoop begint met een professionele schatting!

Andere blogartikels

Alle artikels