Terug naar overzicht
25 oktober 2021

Internationale trend klopt aan bij de voordeur van de Belgische woninghuurmarkt

Maximaal ontzorgen, dit is het nieuwe verkoopargument waarmee Telenet en bouwgroep Willemen op de steeds groeiende woninghuurmarkt in België actief willen worden.

Huren
Bericht delen:
Internationale trend klopt aan bij de voordeur van de Belgische woninghuurmarkt

Beide bedrijven hebben de handen in elkaar geslagen om huurders van een woning een totaaloplossing aan te bieden. Je huurt niet enkel een woning maar je betaalt een vast tarief per maand voor een pakket “huis met elektriciteit, aardgas, water en internet”. De formule kan met extra opties aangevuld worden. Een poetshulp, een tuinman of elke week een bloemetje op tafel zijn slechts enkele voorbeelden hiervan.

Het systeem waarbij 2 of meerdere firma’s samenwerken om een dienst in pakketvorm te verlenen aan de consument heet copetition. Dit fenomeen speelt zich reeds langer af op het internationale toneel. Zo kan je in Nederland bijvoorbeeld via Dobbi je was laten ophalen door de postbode. Een copetition opgezet door een stomerijketen, PostNL en Persil. Het louter en alleen samen verkopen van producten verschuift naar het samen aanbieden van diensten waarin deze producten vervat zitten. Een mooi voorbeeld hiervan is autoleasing. Je koopt als consument geen auto meer, je koopt een totaalpakket, een dienst waar zowel de auto, het onderhoud als de verzekering is inbegrepen.

Het “gemak” voor de consument dat aan deze formules verbonden is kent uiteraard een prijskaartje. Vergelijk zulke formules gerust met bijvoorbeeld de keuze voor een vaste rentevoet bij het afsluiten van een hypothecaire lening. Je betaalt meer interest dan bij een variabele formule, maar je bent wel zeker van het bedrag dat je maandelijks zal moeten aflossen. Het gemak schuilt hier in de zekerheid die je koopt. Zo ook in het concept van Telenet en Willemen. Je krijgt geen aparte afrekening meer voor nutsvoorzieningen als elektriciteit, aardgas en water. Je betaalt een forfaitair bedrag, hoogstwaarschijnlijk iets duurder, maar je weet waar je voor staat en verder hoef je er geen tijd en energie meer in te steken.

Of deze internationale trend om alles in abonnementsformules te steken ook zal aanslaan in België is nog maar de vraag. De toekomst zal uitwijzen of de Belgische woninghuurmarkt al rijp is voor dit concept.

De sleutel tot een succesvolle verkoop begint met een professionele schatting!

Andere blogartikels

Alle artikels